Како да ви биде околината позелена

Сепак, садењето дрвја не е толку лесно. Пред тоа, треба внимателно да го изберете местото, а потоа и расад што се вклопува во теренот во кој е засаден.

Continue reading “Како да ви биде околината позелена”

Есенско садење садници

Наближува есента и убаво е да се потсетиме за нејзините предности. Најдобро време за садење на овошните садници е есента, веднаш по паѓањето на листовите, а тоа е крајот на ноември.

Continue reading “Есенско садење садници”