Лаванда

Поради своите лековити својства лавандата се одгледува уште од времето на стара Грција и Рим, каде се користела како лек за несоница и се правеле разни миризливи лосиони и купки. Потекнува од подрачјето на Медитеранот, Канарските Острови и Индија, но денес се огледува во целиот свет.

Continue reading “Лаванда”

Градината е како животот

Градината е како животот

Дали сте забележале дека кога им обрнувате повеќе внимание на растенијата и се однесувате со поголема грижа и љубов кон нив, тревата е позелена, а цветовите побујни? Не, не станува збор за вашата имагинација, градината возвраќа на вашето внимание и љубов.

Continue reading “Градината е како животот”

Твоето ново патешествие!!!

Благодариме што ни се придружи!

Доброто друштво ни го прави патешествието пократко — Изак Валтон

post

Овде сме да учиме. Сите ние. Во овој миг нашата планета забрзано умира. Можеби за некого ова е премногу несериозна вест, но мора со сите сили да разбереме за тоа што ни се случува нам и на следните генерации. И не е битно дали си христијанин, муслиман, атеист или будист. Ти, да ти! Се чека од тебе да го промениш начинот на живот, начинот на однесување кон себе и кон околината за да се спаси она што не очекува во наредните десетлетија. Но ние овде на оваа страна сме да учиме и да растеме. Да растеме со нашето знаење и нашите дела. Тогаш може да кажеме дека вредиме и за себе и за општеството.

Повелете!