Урбаното градинарство може да го обезбеди секој дом со најмалку 5 продукти дневно

Растењето овошје и зеленчук покрај домот и во парковите може да обезбеди доволно дополнителни намирници за да им даде на десетици илјади луѓе своите „пет работи на ден“, според истражувањето.

Алергиска реакција од убод на инсекти

Отровот на пчелите, осите и стршените има тенденција да предизвика тешки реакции кај оние коишто се алергични.

Continue reading “Алергиска реакција од убод на инсекти”

Садна градина

Не се плашете да најдете соодветна парцела во вашиот двор, едноставно започнете во садна градина-контејнер и засадете каде и да сакате. Плус на овој начин можете да се осигурате дека почвата е плодна и лесно спречува плевел!

Continue reading “Садна градина”

Твоето ново патешествие!!!

Благодариме што ни се придружи!

Доброто друштво ни го прави патешествието пократко — Изак Валтон

post

Овде сме да учиме. Сите ние. Во овој миг нашата планета забрзано умира. Можеби за некого ова е премногу несериозна вест, но мора со сите сили да разбереме за тоа што ни се случува нам и на следните генерации. И не е битно дали си христијанин, муслиман, атеист или будист. Ти, да ти! Се чека од тебе да го промениш начинот на живот, начинот на однесување кон себе и кон околината за да се спаси она што не очекува во наредните десетлетија. Но ние овде на оваа страна сме да учиме и да растеме. Да растеме со нашето знаење и нашите дела. Тогаш може да кажеме дека вредиме и за себе и за општеството.

Повелете!