Project – Plant Seeds of Good Deeds

The seeds you plant today will grow into a harvest, whatever you deem that harvest to be. So, when you eat healthily, exercise regularly, and seek peace and well being, you are planting seeds for a fruitful and healthy life – which is a key component of growth.

Continue reading “Project – Plant Seeds of Good Deeds”

Урбаното градинарство може да го обезбеди секој дом со најмалку 5 продукти дневно

Растењето овошје и зеленчук покрај домот и во парковите може да обезбеди доволно дополнителни намирници за да им даде на десетици илјади луѓе своите „пет работи на ден“, според истражувањето.

Како да ви биде околината позелена

Сепак, садењето дрвја не е толку лесно. Пред тоа, треба внимателно да го изберете местото, а потоа и расад што се вклопува во теренот во кој е засаден.

Continue reading “Како да ви биде околината позелена”

Есенско садење садници

Наближува есента и убаво е да се потсетиме за нејзините предности. Најдобро време за садење на овошните садници е есента, веднаш по паѓањето на листовите, а тоа е крајот на ноември.

Continue reading “Есенско садење садници”