Урбаното градинарство може да го обезбеди секој дом со најмалку 5 продукти дневно

Растењето овошје и зеленчук покрај домот и во парковите може да обезбеди доволно дополнителни намирници за да им даде на десетици илјади луѓе своите „пет работи на ден“, според истражувањето.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s